Maak verduurzaming mogelijk voor alle inwoners

Als gemeente wil je natuurlijk een bijdrage leveren aan de verduurzaming van de woningen in je gemeente. De techniek is er meestal wel. Denk bijvoorbeeld aan isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp. Maar zoals met zoveel zaken is geld hiervoor vaak een drempel.

Duurzaam Gefinancierd helpt gemeenten met op maat gemaakte financiële producten waardoor verduurzaming voor iedereen toegankelijk wordt.

 

Hoe werkt het?

Duurzaam Gefinancierd zorgt er voor dat uw inwoners tegen gunstige voorwaarden en op een eenvoudige manier hun verduurzaming in termijnen kunnen betalen. De besparing is hoger dan de maandtermijn waardoor het in principe voor iedereen financieel aantrekkelijk is om te verduurzamen. Kijk maar eens naar onderstaande voorbeelden:

Lenen voor zonnepanelen
lenen voor isolatie
lenen voor warmtepomp

De maandtermijnen zijn gebaseerd op een leen bedrag van de volledige koopsom (verminderd met de BTW) van € 4.200 met een looptijd van 10 jaar en een vaste rente van 3,9%. De totale kosten van de lening in 10 jaar zijn € 5.062. De totale opbrengst in dit rekenvoorbeeld bedraagt € 11.280.

Bron investering en besparing: Solar Concept

De maandtermijnen zijn gebaseerd op een leen bedrag van de volledige koopsom (verminderd met de subsidie) van € 7.500 met een looptijd van 10 jaar en een vaste rente van 3,9%. De totale kosten van de lening in 10 jaar zijn € 9.040. De totale opbrengst in dit rekenvoorbeeld bedraagt € 18.840.

Bron investering en besparing: Milieucentraal

De maandtermijnen zijn gebaseerd op een leen bedrag van de volledige koopsom (verminderd met de subsidie en BTW zonnepanelen) van € 5.200 met een looptijd van 10 jaar en een vaste rente van 3,9%. De totale kosten van de lening in 10 jaar zijn € 6.268. De totale opbrengst in dit rekenvoorbeeld bedraagt € 13.440.

Bron investering en besparing: Compleet Duurzaam

Nationale duurzaamheidslening. Geld lenen kost geld

Opties voor gemeenten

Afhankelijk van de mogelijkheden binnen een Gemeente kan uit verschillende opties worden gekozen. Op dit moment zien wij drie opties voor gemeenten om een betaaloplossing aan hun inwoners aan te bieden om te kunnen verduurzamen. Uiteraard zijn de financieringsmodellen van verduurzaming volop in ontwikkeling. Wij staan dus open om ook andere opties te onderzoeken en een bijdrage te leveren aan de uitvoering hiervan.

Standaard aanbod

De inwoners vragen via een eigen gemeentelijke pagina hun financiering aan tegen standaard, gunstige voorwaarden

Maatwerk aanbod

De gemeente treedt op als fundingpartner voor Duurzaam Gefinancierd. Bijvoorbeeld door 25% deel te nemen in een fonds. Hierdoor krijgen de inwoners een nog beter rente tarief

Niet financierbare inwoners

Omdat de besparing hoger is dan de financieringslast kan de gemeente besluiten dat zij inwoners die niet in aanmerking komen voor een financiering alsnog een lening willen verstrekken

De voordelen

Eenvoudig

Het aanvraagproces voor de deelnemer is eenvoudig ingericht en heel toegankelijk. Uiteraard voldoen we aan alle eisen van de AFM.

Snel duidelijkheid

Binnen 1 werkdag heeft de deelnemer een definitief antwoord of financiering mogelijk is.

Verduurzaming is voor iedereen mogelijk

Lokaal

Wij werken op verzoek met lokale partijen samen.

Ervaring

We zijn al sinds 2013 actief in de verduurzaming. We weten dus heel goed wat de (on)mogelijkheden zijn.

Deelnemen?

Duurzaam Gefinancierd is onderdeel van De Centrale. Wij werken met meer dan 1.000 bedrijven en instanties samen op de achtergrond van de verduurzaming. Daarom zijn wij volledig onafhankelijk. Wij zorgen voor ketenintegratie van financiële middelen om de verduurzaming te betalen, tussen o.a. Gemeente, inwoner, adviseur en installateur. Daarmee hebben wij de oplossing op de vraag hoe verduurzaming wordt betaald (voor consumenten). Wilt u als Gemeente ook deelnemen neem dan contact op voor een gesprek.