Blog

Hoe lever je als gemeente een bijdrage aan de verduurzaming?

Duurzaam Gefinancierd heeft een nieuw initiatief gelanceerd waarbij er in samenwerking met de gemeente een speciaal fonds voor de financiering van verduurzaming van woningen wordt opgericht. Zowel Duurzaam Gefinancierd als de gemeente participeren hierin waardoor er een hefboomwerking en een zeer gunstige rente ontstaat

Lees meer »
lenen voor verduurzaming

Is het verstandig om te lenen voor verduurzaming?

Met de gestegen energieprijzen is het financieel nog interessanter geworden om je huis te verduurzamen. De investering die je doet in bijvoorbeeld zonnepanelen, isolatie of een warmtepomp verdien je nu nog sneller terug. Het zijn nog steeds wel aanzienlijke bedragen die je dan in één keer vooraf moet investeren. Is het dan verstandig om dit geld voor verduurzaming te lenen? En welke mogelijkheden voor het lenen van verduurzaming zijn er eigenlijk allemaal?

Lees meer »

Subsidies voor zonnepanelen

Wist je dat je dat er voor MKB ondernemers diverse subsidiemogelijkheden zijn voor de aanschaf van zonnepanelen? Als je als MKB ondernemer zonnepanelen laat installeren, kom je hier bijna altijd voor in aanmerking. In dit artikel leggen we uit welke subsidies er zijn, hoe deze werken, hoeveel dit je oplevert en hoe je de subsidie aanvraagt

Lees meer »
foto scope 12 keuring

Wat is Scope 12?

De financiers waar Duurzaam Gefinancierd mee samenwerkt stellen vaak bepaalde kwaliteits eisen aan de zonnepanelen installaties die zij financieren. En ook verzekeraars willen zeker weten dat er deskundig is geïnstalleerd. Door het uitvoeren van een Scope 12 keuring weet je zeker dat je installatie aan alle (veiligheids) eisen voldoet. Maar wat houdt een scope 12 keuring nu eigenlijk in? In dit artikel leggen we het uit.

Lees meer »
gespreid betalen

Ook het lenen voor zonnepanelen levert rendement op

Als je onvoldoende eigen geld hebt of je spaargeld niet wilt gebruiken, betaal je je zonnepanelen en andere duurzame investeringen in termijnen. De besparing op je energiekosten is bijna altijd hoger dan je maandbedrag waardoor je vanaf dag één geld over houdt. Zo ben je duurzaam bezig en bespaar je tegelijkertijd.

Lees meer »

Diederik Samson, bedankt!

Er zijn heel veel slimme mensen in de verduurzaming. Mensen die slimme apparaten bedenken, slimme mensen die ze bouwen, verkopen, installeren, en nog veel meer. Verduurzaming is massaal geworden, maar het blijft complex en voor iedereen een maatproduct. Die slimme mensen zijn daarom allemaal echt nodig, de verduurzaming wordt door hen gemaakt. Maar wie gaat hun betalen?

Lees meer »