Maak uw Duurzaam Financieringsplan - Duurzaam Gefinancierd
  • voor de verduurzaming
  • Nationale verduurzaamheids lening

Maak uw Duurzaam Financieringsplan

Zonnepanelen

Kostenneutraal investeren in zonnepanelen. Met het bedrag wat je bespaart, betaal je de investering.

Maak hier uw Duurzaam Financieringsplan.

Start hier met het financieringsplan zonnepanelen voor een elektriciteitsaansluiting van 3x80A of kleiner

Start hier met het financieringsplan zonnepanelen voor een elektriciteitsaansluiting van meer dan 3x80A (met SDE + subsidie)

In maar 3 stappen

Stap 1

Voer (de offerte van) het zonnepanelen project in.

Stap 2

Het Duurzaam Financieringsplan wordt gemaakt. Het plan geeft inzicht in het rendement en de financiering van het project.

Stap 3

Bewaar het plan digitaal (of print het rapport) en stuur deze samen met de offerte mee naar de klant. Indien een financiering gewenst is, kan deze worden aangevraagd.

Meer weten?

De aanschaf van zonnepanelen is aantrekkelijk. Een goed rendement, verbeterde energieprestatie van uw pand en bedrijf, eenvoudig aangelegd en zorgeloos gebruik.

Zelf

Overheid

Gefinancierd

Hoe te financieren

De verduurzaming kan op verschillende manieren betaald worden.
Met eigen middelen, door de overheid (subsidies) en een deel lenen.

Subsidies

Voor de aanschaf van zonnepanelen zijn vaak subsidies van toepassing. Welke subsidie is afhankelijk of er sprake is van een kleinverbruik of grootverbruik aansluiting.

Inleg eigen geld

Verduurzaming kan betaald worden uit spaargeld. De gespaarde gelden kunnen echter ook een andere bestemming hebben of krijgen. Soms kan het beter zijn om het geld te bewaren voor een ander moment, “Cash is King” is een bekend gezegde.

Lenen

Om toch te investeren in verduurzaming kan het rendabel zijn om (een deel van) de investering te financieren. Er zijn standaard mogelijkheden om projecten te financieren van 0 tot € 2.000.000 Euro. Voor hogere bedragen is ook maatwerk mogelijk.